O Concello incrementa a súa achega á Cociña Económica ata os 70.000 euros
O Pazo de Raxoi destinará neste 2025 á Cocina Económica de Santiago unha achega de 70.000 euros, 10.000 euros máis que en anos anteriores. Así se recolle no convenio de colaboración asinado esta mañá pola concelleira de Dereitos e Servizos Sociais, Promoción Económica e Xuventude, María Rozas, e o presidente da Cociña Económica, Manuel José Botana. O acordo ten como obxectivo garantir as necesidades básicas de manutención das personas sen recursosConcello de Santiago destinará neste 2025 á Cociña Económica unha achega de 70.000 euros, 10.000 euros máis que en anos anteriores. Así se recolle no convenio de colaboración asinado esta mañá pola concelleira de Dereitos e Servizos Sociais, Promoción Económica e Xuventude, María Rozas, e o presidente da Cociña Económica, Manuel José Botana. O acordo ten como obxectivo garantir as necesidades básicas de manutención das personas sen recursos.
A concelleira de Dereitos e Servizos Sociais explicou que o incremento da achega municipal “quere responder ao incremento no número de usuarias da Cociña Económica”. En 2024, nas súas instalacións servíronse 122.055 menús, 10.323 máis que no ano anterior, e contabilizáronse 640 usuarios e usuarias novas. Este aumento está relacionado coa maior chegada de persoas migrantes a Santiago, e de feito o 60% das usuarias foron de orixe estranxeira. María Rozas salientou que “este é o primeiro incremento da achega municipal á Cociña Económica nos últimos 10 anos, malia o incremento de prezos da cesta da compra, que tamén lle afecta á entidade á hora de preparar os menús”.
A tenenta de alcaldesa agradeceu o traballo que vén desenvolvendo a Cociña Económica, e moi especialmente nos últimos tempos desde a pandemia da COVID, porque foi naquel momento cando a demanda do servizo se incrementou de maneira exponencial. Tamén puxo en valor a súa colaboración, de maneira coordinada cos Servizos Sociais municipais, en relación á chegada de persoas refuxiadas a Santiago, unha vez que abandonaron o Monte do Gozo. Rozas salientou, neste sentido, que “neste mandato iniciamos tamén unha colaboración máis estreita das traballadoras sociais do Concello coa Cociña Económica”.
Pola súa parte, o presidente da Cociña Económica agradeceu o apoio do Concello “non só no económico, senón tamén no afectivo, e a especial sensibilidade demostrada con este incremento na achega municipal”. Manuel José Botana reivindicou o papel da Cociña Económica na atención ás persoas máis vulnerables “con independencia de quen sexan, de onde veñan, e cales sexan as súss crenzas relixiosas”.
A Cociña Económica, creada en 1891, ofrece servizo de comedor nos distintos turnos de almorzo, xantar e cea (nos sábados, domingos e festivos non se serven ceas pero sí se entregan alimentos para levar). Nos almorzos acoden á Cociña Económica unha media de entre 40 e 50 persoas diarias; nas comidas do mediodía son unhas 200 persoas, e nas ceas contabilízanse unha media de cen persoas diarias. A previsión da entidade é que neste ano 2025 se supere ese número de servizos.
#cocinaeconomicadesantiago #santiagodecompostela

Cocina Económica de Santiago de Compostela
Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.

Nunca almacenamos información personal

En este enlace puedes ver la política de cookies y mis políticas de privacidad, aviso legal y términos y condiciones: Política de Privacidad y cookies